چگونه کودکان را با مسائل دینی آشنا کنیم؟
چه بسا برخی والدین معتقد باشند؛ هنگامی که بچّهها به سن تکلیف میرسند، لازم است آنها را به نماز خواندن و دیگر مسائل دینی وادار کرد، که در اینصورت والدین قبل از بلوغ آنها، از عبادت، انس و عادت بچهّها به مسائل دینی غافل میشوند و تازه زمانی که فرزندشان به سن تکلیف میرسد، او را مجبور به رعایت کردن مسائل دینی و خواندن نماز میکنند، که متأسفانه در این راه ناموفق هستند و مدام برای خودشان این سوال، مطرح میشود که مگر چه چیزی برای این فرزند ۱۶یا ۱۷ سالهام، کم گذاشتم که اهل نماز و مسائل دینی نیست؟!
نزدیکی به ساحل بندگی
به عنوان مثال؛ فرض کنید که شما در کنار ساحل دریا، درون قایقی نشستهاید و مشغول استراحت هستید و طنابی هم قایق شما را به ساحل وصل کرده است، اگر غفلت کنید و خود را دور از ساحل ببینید، اگر آن طناب هنوز به قایق شما وصل باشد، راحتتر میتوانید به ساحل برگردید، امّا اگر پاره یا باز شده باشد، آیا به راحتی میتوانید به ساحل برگردید، درصورتی که هیچ گونه پارو یا وسیله کمکی برای رسیدن به ساحل نداشته باشید؟
آنهایی که به ساحل بندگی نزدیکترند، هنگامیکه به آنها اعلام شود؛ که بالغ شدید و باید از قایق کودکی خود پیاده شوید و به ساحل بندگی وارد شوید. آنهایی که طناب ارتباطشان با خدا پاره نشده باشد و در دریای خودشان گیر نکرده باشند، به راحتی وارد ساحل بندگی میشوند و به راحتی اهل نماز و اهل بندگی میشوند.
امّا آنهایی که خود و والدینشان در غفلت به سر میبردند و از خدا فاصله گرفتند و در وسط دریای خوشگذارانیهای خودشان غوطهور شدند و برای رسیدن به ساحل حاضر به سختی کشیدن نیستند، سعی خواهند کرد که اصلا از رفتن به ساحل خودداری کنند.
بنابراین لازم است که فرزندان را تا زمان بلوغ، کنار ساحل بندگی با خود همراه کنیم تا مبادا زمانی که به سن تکلیف میرسند برایشان سخت باشد که به ساحل بندگی بیایند و در خشکی به راه ادامه دهند.